Firemní
akce
Typy firemních akcí pro Vás:
Banket se
dnes označuje společné stolování při mimořádných, oficiálních,
nebo slavnostních příležitostech, při kterých se jídla a nápoje
podávají sedícím hostům. Při moderním banketním stolování
byly lavice nahrazeny židlemi a stoly, kdysi zvané tabule,
zase daleko praktičtějšími kulatými banketními stoly.
Z pohledu hosta musíme počítat s tím, že při banketech je
v mnoha případech předepsán společenský oblek.
Brunch
business neboli snídaně a oběd v jednom. Název vznikl
složením dvou anglických slov ,,breakfest a lunch''. Obvykle
se podává mezi 10 až 14 hodinou. Převážně se podává klasický
základ snídaně - vejce, slanina, párky a toasty, ale také
spousta druhů salátů, ovoce a zeleniny, teplá jídla, různá
exotická jídla, steaky, ryby či sushi. Součástí pohoštění
může být taktéž doprovod podkresové či živé hudby nebo i
různé zábavné doprovodné programy.
Coffee
break představuje minimální formu pohoštění pro
účastníky konferencí, seminářů a školení.
V časově stísněném prostoru přestávky by měla kávová pauza
poskytnout účastníkům prostor pro občerstvení a rychlé načerpání
nové energie pro aktivní účast na dalším programu. To samozřejmě
klade nároky nejen na kvalitu podávaných nápojů a případně
jídla a na technické vybavení pro co nejrychlejší obsloužení,
ale i na profesionální sehrání týmu poskytujícího coffee
break.
Číše
vína se organizuje při podepisování významných obchodních
smluv nebo pro členy vládních delegací. Je zároveň součástí obchodních nebo
jiných jednání, kongresů, sympozií apod.
Pořádá se v rámci větších setkání v přilehlých prostorách.
Má charakter doplňkového občerstvení. Již samotný název naznačuje,
že se podává výhradně víno nebo šampaňské, chuťovky a různé
druhy pochutin, které se servírují z plat. Číše vína může
být uskutečněna v kteroukoli denní dobu a netrvá zpravidla
déle než 30 minut.
Koktejl
párty je společenská akce pořádaná při příležitostech
menšího významu. Tato forma je vhodná při premiérách, vernisážích, koncertech,
ale i třeba veletrzích či rodinných
párty. Na koktejl párty je běžné,
že začátek a konec není striktně omezen a hosté průběžně
přicházejí a odcházejí. Hostitel by se proto měl zdržovat
u vstupu, aby se mohl s hosty přivítat a rozloučit. Při občerstvení
se nepoužívají žádné talířky ani příbory, ale obsluhující
personál prochází mezi hosty a nabízí nápoje a drobné chuťovky
přímo z podnosů.
Raut je
běžnou součástí programu významnějších společenských akcí většinou
spojená s večeří. Je považován za méně okázalou formu recepce,
která neklade vysoké požadavky na prostředí ve kterém probíhá,
s tím, že hodnocena je především originalita rautu.
Hosté se obsluhují sami a jídlo konzumují většinou ve stoje. Rauty jsou
nejvhodnější formou občerstvení na veletrzích, prezentacích a dnech
otevřených dveří firem, tiskových konferencích a kongresech, kulturních
premiérách a vernisážích. Rauty je
možno uspořádat i např. v tovární hale či v přírodě.
Slavnostní
recepce je největší a nejreprezentativnější formou
podávání občerstvení při velkých společenských akcích, oslavách významných
jubileí firem či V.I.P. osob, otevírání
nových staveb, podniků, poboček.
Recepce je možno pořádat v dopoledních, poledních, odpoledních,
večerních i nočních hodinách a doba trvání je zpravidla 2
až 3 hodiny. Podáváno jak s teplou kuchyní, tak i bez teplé
kuchyně.
Super
dining je pracovní večeře ve slavnostějším duchu.
Večeře je servírována čili podávána sedicím hostům většinou
o 2-3 chodech jako je polévka, hlavní jídlo a zákusek. Jedná
se o méně okázalejší servis večeře než je tomu u banketu.
Taktéž zde součástí super diningu je zakomponován většinou
kulturní program.
Taste
party ochutnávka neboli degustace všeho druhu může
být zařazena do všech sfér servisu cateringu.
Jedná se o interaktivní doplňující program jako je ochutnávka
sýrů, vín, kávy, čaje, sushi, čokolád, rumu, whisky, doutníků apod.
Samozřejmostí ochutnávek je i odborný someliér daného produktu,
který nejen delikatesy servíruje, ale je i schopen odborného
výkladu. Odborný výklad může být řízený nebo individuální.
Firemní
akce Olomouc, firemní akce Praha, firemní akce po celé ČR -
to je Gourmet catering Sedláček